درباره وکیل کیفری
وکالت کیفری
وکیل کیفری
رسیدگی به پرونده در دادگاه های حقوقی، دادسراها و دادگاه های کیفری نیاز به وکیل مجربی دارد که به تمام زوایای حقوقی پرونده استیلا داشته و بتواند از حق موکل در آن پرونده به خوبی دفاع کند. وکالت در امور کیفری علاوه بر سختی و پیچیدگی دارای حساسیت فراوانی است. زیرا چنانچه به وکالت از شاکی به پرونده ورود کند می تواند موجب فرار مجرم گناهکار از مجازات و عدم دسترسی شاکی به حقوق خود شود و چنانچه به وکالت از متهم به پرونده ورود نماید یک استباه کوچک و یک دفاع اشتباه کافی است تا موجب مجازات یک انسان بی گناه شود.
دعاوی کیفری
موضوعات پرونده ها به گونه ای است که ممکن است طرفین دعوا را دچار زیان و خسارت های غیر قابل جبران کند در پرونده های کیفری وکیل کیفری میتواند با نگاه به میزان تخصصی بودن آنها تاثیر چشمگیری داشته باشد طبق اصل ۳۵ قانون اساسی در همه دادگاه ها طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد.
ویژگی های وکیل کیفری
وکیل کیفری خوب چه ویژگی هایی دارد :: کار آزموده ترین وکلای کیفری کسانی هستند که جدا از تسلط و احاطه بر مسائل مربوطه در حوزه خود در پروندههای کیفری ؛ با موضوعات متفاوت تجربه وافی را دارا هستند. این وکلا با قوانین جزایی مانند مجازات قانون مبارزه با مواد مخدر؛ قانون مبارزه با قاچاق کالا؛ آیین دادرسی کیفری؛ و قوانین مرتبط دیگری که در این زمینه وجود دارد و همچنین آرای وحدت رویه در امور کیفری و نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه و دکترین حقوقی به خوبی آشنا باشد.
ویژگی وکیل کیفری خوب
مدارک مورد نیاز وکالت کیفری
- وکالت نامه وکیل کیفری
- مشخصات متهم
- طرح دعوی یا همان شکوائیه
- در صورت نیاز شهادتنامه و کارت ملی مورد نیاز است
چگونگی رسیدگی به شکایات کیفری
- ارسال اظهارنامه
- رسیدگی ابتدایی دادگاه اولیه
- رسیدگی تجدید نظر.
موارد مربوط به دعاوی کیفری
تهدید
هر کس دیگری را به نحو به قتل یا ضرر های نفسی و شرافت یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او تهدید کند؛ اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده باشد ،متهم این جرم است.
جعل امضا - جعل
عبارتند از ساختن نوشته سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی ویا غیررسمی ،خراشیدن یا تراشیدن ،قلم بردن یا الحاق، محو یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
قتل عمد - غیر عمد
با توجه به عنصر روانی مرتکب قتل ها انواع مختلف پیدا میکنند قتل عمد، یعنی مرتکب قصد ایراد ضربه به متهم را دارد و هم نتیجه کشتن را و در عمل نیز انسان می میرد فرقی نمی کند که ابزار کشنده باشد یا خیر. قتل غیر عمد که شامل شبه عمد و خطای محض است ، بدون وجود قصد نتیجه وجود دارد درشبه عمد فقط قصد فعل بدون وجود قصد نتیجه وجود دارد . در خطای محض نه قصد فعل وجود دارد و نه قصد نتیجه.
سرقت
سرقت یعنی ربودن مال غیر به هر انگیزهای اعم از انتقام؛ لذت جویی ؛نیاز مالی و … آنچه که در سرقت مهم است، مال بودن از نظر شرعی و قانونی می باشد برای مثال مشروبات الکلی چون در شرع مال محسوب نمیشوند ربودن آنها نیز مشمول عنوان سرقت نمیشود.
ضرب و جرح
تفاوت ضرب و جرح این است که ضرب ضرباتی هستند که در آن فرد دچار خونریزی نمی شود و آثاری مانند تورم و کبودی و دارد اما جرم موجب خونریزی کم یا زیاد است.
روابط نامشروع
روابط نامشروع انواع مختلفی دارد؛ زنا_ تفخیذ_ مساحقه _ لواط جزو جرائم حدی و تقبیل و ملامسه جزو روابط نامشروع می باشد که برای آن مجازات تعزیری در نظر گرفته شده است.
مزاحمت تلفنی
هرکسی که وسیله مخابراتی در اختیار خود دارد را وسیله مزاحمت دیگری قرار دهد یا با امر سو نیت ارتباط دیگری را مختل کند مرتکب این جرم می باشد.
جرایم پزشکی
اگر طبیبی یا ماما یا دارو فروش و اشخاصی که به عنوان طبابت یاماما ،جراحی و دارو فروشی اقدام می کنند وسایل سقط جنین فراهم سازند و یا مباشرت از خود به اسقاط جنین نمایند مرتکب این جرم هستند.
خیانت در امانت
هر گاه اموال منقول یا غیرمنقول یا نوشته هایی از قبیل سفته ،چک، قبض و نظایر آن به عنوان اجاره و امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت و بی اجرت به شخص داده شده باشد و بنابر این بوده باشد که اشیای مذکور مسترد شود یا اینکه به مصرف معینی رسانده شود و شخصی که آن اشیا نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین و متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود کند خائن محسوب میگردد در اینجا نیز اهمیت وجود وکیل کیفری برای اثبات عناصر خیانت در امانت آشکار می شود.